Ad Code

Buku Teks Tahun 3

Buku teks memainkan peranan yang penting di kalangan guru dan pelajar untuk melaksanakan kegiatan pembelajaran di bilik darjah. Buku teks mengandungi isi kandungan teks dan juga gambar untuk memberi informasi yang jelas secara menyeluruh.

Di samping pengajaran melalui buku teks, buku-buku aktiviti juga digunakan untuk mengukuhkan apa yang telah diajar. Buku teks dan aktiviti dicetak berpandukan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP).

Manfaat buku teks adalah sebagai bahan pengajar untuk guru dan bahan rujukan untuk murid. Ianya memudahkan pendidik menyampaikan pembelajaran dan memberi kesempatan kepada murid untuk mengulangkaji pelajaran.

Di sini anda boleh menggunakan pautan yang disediakan untuk membuka buku-buku teks digital KSSR Tahun 3 untuk Sekolah Kebangsaan, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil. Buku-buku teks sekolah ini diterbitkan berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah iaitu KSSR.

Dengan adanya buku teks digital di dalam format pdf, ianya membolehkan murid-murid membuat pembelajaran di rumah. Ibu bapa boleh menolong membuka buku-buku teks digital melalui peranti mudah alih dan menolong anak mereka dalam pembelajaran di rumah.

Mata Pelajaran Sekolah Kebangsaan SK
  19. Bahasa Kadazandusun
  20. Bahasa Arab Tahun 3 Semakan 2017
  21. Buku Aktiviti Bahasa Arab Tahun 3
  22. Buku Pendidikan Muzik Modul Aktiviti Mesra Digital (Naskhah Murid) Tahun 3 KSSR Semakan

Mata Pelajaran SJKC

1. Bahasa Cina
  2. Matematik Jilid 1
  3. Matematik jilid 2
  4. Sains
  5. Pendidikan Moral
  6. Pendidikan Kesenian

Mata Pelajaran SJKT

1. Bahasa Tamil
  2. Pendidikan Jasmani dan Kesihatan
  3. Pendidikan Kesenian

Untuk membeli buku teks online melalui Lazada, tekan disini.

Cara-cara menjaga buku teks.

Selain daripada cara-cara di atas, anda juga boleh memuat turun applikasi buku teks KPM e-textbook reader dari:

Catat Ulasan

0 Ulasan